Wie ik ben

Mirjam Troost, grafisch vormgever/dtp-er. Gelukkig getrouwd, moeder van 2 prachtige zoons. Enthousiast, gedreven, betrokken en goedlachs. Leest graag non-fictie, breed geïnteresseerd/nieuwsgierig, begint de dag op een yogamat.

Na mijn opleiding aan het Grafisch Lyceum in Zwolle (1993/96) heb ik 2 jaar gewerkt bij Uitgeverij Wegener. Daarna heb ik 15 jaar gewerkt bij de NCRV in Hilversum. Hier ontwierp ik offline en online uitingen waaronder: programmalogo’s, magazines, postercampagnes, advertenties, jaarverslagen, online magazines en banners. Advies en bewaken van de huisstijl en het uitzetten en begeleiden van fotoshoots hoorde ook tot mijn takenpakket.

In 2013 ben ik gestart met Studio Troost. Op eigen benen en vanuit mijn eigen bedrijf, waar ik trots op ben! Ik werk vooral vanuit mijn studio, maar kan ook aan de slag bij opdrachtgevers op locatie.

Wat ik doe

Met ruim 20 jaar ervaring ben ik behoorlijk allround. Ik denk graag mee vanuit de inhoud en vertaal deze naar een sterk ontwerp. Een ontwerp wat krachtig, verrassend en verfrissend de kern van de boodschap vat. Ik vind het leuk om een huisstijl te ontwerpen, maar af en toe is het ook heerlijk binnen gegeven kaders een DTP-klus uit te voeren.

U kunt bij Studio Troost terecht voor o.a.: logo’s, huisstijlen, posters, flyers, brochures, magazines, banners, billboards, boeken/boekomslagen, advertenties, autobelettering, opdrukken op textiel of andere materialen. Drukwerk in de breedste zin van het woord.

Desgewenst verzorg ik ook de drukwerkbegeleiding en/of de fotografiebegeleiding. Ik beschik over een netwerk van drukkers,  webdesigners, fotografen en redacteuren.

Mijn opdrachtgevers

Ik werk voor kleine en grote organisaties: van communicatiebureau tot museum van publieke omroep tot startende zzp’er.

Naast de KRO-NCRV heb ik gewerkt voor o.a. de Feluagroep; het Leger des Heils; Zorgboerderij De Wenum Hoeve; Stichting Europa Kinderhulp; Gemeente Apeldoorn; HippoLine B.V., DHL, Oticon, Demant, Bernafon.